Σελίδες

13 Νοε 2012

14 Νοέμβρη, ημέρα Πανευρωπαϊκών κινητοποιήσεων των εργαζόμενων



Σαράντα (40) συνδικαλιστικές οργανώσεις από 23 ευρωπαϊκές χώρες θα συμμετάσχουν στην πανευρωπαϊκή κινητοποίηση ενάντια «στις καταστροφικές επιβαλλόμενες νεοφιλελεύθερες ευρωπαϊκές πολιτικές που εξοντώνουν λαούς και χώρες στο όνομα δήθεν της κρίσης και του χρέους», με διάφορες μορφές κινητοποιήσεων.

Στην Ισπανία και στην Πορτογαλία έχει εξαγγελθεί 24ωρη γενική απεργία, ενώ στάσεις εργασίας και συλλαλητήρια θα πραγματοποιηθούν στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.






Στην Ιταλία το συνδικάτο GGIL διοργανώνει 4ωρη στάση εργασίας και διαδηλώσεις, στη Γαλλία τα σωματεία CGT, CFDT και FO έχουν προγραμματίσεις 25 διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα και στη Γερμανία το συνδικάτο DGB θα πραγματοποιήσει το μεσημέρι της Τετάρτης συλλαλητήριο στο Βερολίνο, ενώ έχει αναρτήσει και σημαίες της ΓΣΕΕ στα κεντρικά γραφεία της γερμανικής συνομοσπονδίας.
Ανάλογες δράσεις θα γίνουν και σε Βρετανία, Ολλανδία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Σλοβενία, Σουηδία και Φινλανδία.
Στην Αυστρία η συνδικαλιστική συνομοσπονδία έχει εκδώσει καρτ ποστάλ με τίτλο: «Είμαστε όλοι Έλληνες», τα οποία θα διανεμηθούν στους πολίτες, ενώ έχει αναρτήσει και στο διαδίκτυο διακήρυξη συμπαράστασης για τους Έλληνες, τους Ισπανούς και τους Ιταλούς εργαζόμενους.
ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν στην κινητοποίηση με 3ωρη στάση εργασίας (12:00-15:00) και συλλαλητήριο στις 13:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου