Σελίδες

23 Ιαν 2013

ΠΑΣΚ Δασκάλων: Με αφορμή ανακοίνωση των «παρεμβάσεων» με τίτλο : «Υποτελείς στο κόμμα…. οικόσιτοι του κράτους»




Με αφορμή ανακοίνωση των Παρεμβάσεων  Κινήσεων Συσπειρώσεων, σχετικά με το διορισμό μέλους της ΔΑΚΕ σε κυβερνητική θέση, με την οποία αναφέρονται και στην παράταξή μας, στη λογική του «όλοι ίδιοι είναι», επισημαίνουμε τα εξής :


·         Κανένα συνδικαλιστικό στέλεχος της ηγεσίας της Π.Α.Σ.Κ./ΔΗ.ΣΥ. (είτε είναι στη Δ.Ο.Ε. είτε αιρετός) εδώ και μια δεκαπενταετία, όχι μόνο δεν έχει διορισθεί σε κυβερνητική θέση, αλλά ούτε καν έχει θέσει υποψηφιότητα για βουλευτής, όπως έκαναν στελέχη των «παρεμβάσεων» στις πρόσφατες εκλογές. Αν οι Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις έχουν να καταμαρτυρήσουν  κάτι διαφορετικόγια την Παράταξή μας, να το ανακοινώσουν άμεσα και με ονοματεπώνυμο, διαφορετικά  είναι ψεύτες και συκοφάντες.
·         Υπενθυμίζουμε ότι η ΠΑΣΚ/ΔΗΣΥ έχει θεσπίσει εδώ και χρόνια ειδική διάταξη στο καταστατικό της, σύμφωνα με την οποία «…όποιος διορισθεί σε  οποιαδήποτε κυβερνητική θέση ή θέσει υποψηφιότητα για βουλευτής  παραιτείται αμέσως από τη συνδικαλιστική θέση που κατέχει και δεν έχει δικαίωμα να επανέλθει στο συνδικάτο».
·         Είναι αυτονόητο, ότι η Παράταξή μας δε συμφωνούσε και δε συμφωνεί με τις πρακτικές ταύτισης ρόλων συνδικαλιστικού στελέχους και κυβερνητικής θέσης, ιδιαίτερα, μάλιστα, στη σημερινή συγκυρία  που το συνδικαλιστικό κίνημα βάλλεται πανταχόθεν. Φυσικά η τήρηση των κανόνων της στοιχειώδους δεοντολογίας είναι θέμα προσωπικό του καθενός, της παράταξής του αλλά και του κλάδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου